Ni frågar, jag svarar

Innehåller affiliate-länkar

Ni verkar vara många som är nyfikna på mina framtidsplaner, men än finns ingen riktig och vattentät plan så än vill jag inte berätta vad mina planer är, men tänkte att jag kunde svara på några av dom vanligaste frågorna som jag får.Vad drömmer jag om?
Just nu drömmer jag om #vanlife. Drömmer om att äga en Mercedes Sprinter ombyggd till ett mobilt hem. Och i framtiden så vill jag köpa mark i Sverige och bygga ett tiny house. Jag vill aldrig behöva ta ett lån för boende igen. I framtiden önskar jag att leva ett mer miljövänligt liv. Mindre flygresor, solpaneler, eget grönsaksland. Och i framtiden så vill jag även ha ett tiny house i ett varmare land för att kunna spendera vinterhalvåret där och sommarhalvåret på svensk mark.

Än är allting endaste en dröm, men drömmar är till för att genomföras och första steget är att börja någonstans. Och där är jag nu. I startskottet av planeringen för att kunna leva ett liv som jag önskar.

Och att köpa en hundvalp.Hur klarar jag mig ekonomiskt?
Just nu lever jag på sparpengar. Jag sålde allting som jag äger innan jag åkte; lägenhet, bil och alla mina tillhörigheter. Vilket var en enorm frihet för mig att göra. Jag ägde alldeles för mycket onödiga materiella saker.
Jag har en budget som jag följer och i början så var det extremt jobbigt att se pengarna försvinna. Ingenting pengar som kommer in och endast pengar som försvinner. Jag har arbetat extremt hårt för dom slantarna jag äger, och det har varit mycket blod, svett och tårar genom åren, så därför känns det så läskigt att spendera pengarna som jag så länge har kämpat för att tjäna ihop.
Det här verkar dock vara ett vanligt fenomen med människor som reser. Har mött flertalet personer som känner precis som jag. Vi har den ekonomiska friheten att resa, och vi har tillräckligt med pengar för att göra det, men ändock så stressar vi över att pengarna försvinner. Det här är ju någonting som jag verkligen vill göra så jag borde inte stressa över pengarna, men det är ändock väldigt svårt att inte göra det.


Vad händer om jag vill återvända?
Då återvänder jag. Då är nästa fråga i stort sett alltid den samma; men vad ska du göra då?
Det är väl inte svårare än så att jag söker ett arbete tänker jag?
Har aldrig haft problem med att få ett arbete. Har också lagt undan pengar till en handpenning om jag vill köpa någonting om jag kommer hem. Dock har jag insett att jag inte vill ta ett lån, så jag kommer att behöva arbeta ihop mer pengar om jag vill köpa någonting i framtiden. Eller för att bygga mitt tiny house, men först måste jag hitta marken att bygga på. Vill gärna ha en sjönära tomt.


När ska jag börja arbeta?
Många undrar om jag tänker arbeta medan jag reser, och i december fick jag rejäl panik över min ekonomi och sökte en drös med arbeten. Fick möjlighet att arbeta i Kapstaden (hur coolt?!), på Cypern, i Spanien, i Grekland och på Malta, men jag insåg att jag sökte arbete av fel anledning och i slutänden så tackade jag nej till alla jobberbjudanden. En rekryterare kontaktade även mig via LinkedIn angående ett arbete i Stockholm men avböjde även detta.
Jag vill arbeta. I framtiden. Helst digitalt. Kanske med administration. Kanske kundtjänst. Kanske på plats i Europa. Jobba ett par månader, resa ett par månader. Komma hem på sommaren till Sverige och sommarjobba. Tidigare var en av mina rädslor att inte ha en fast 8-17-tjänst med bra lön, nu är det lite av en mardröm. Och sanningen är ju den att jag behöver arbeta för att kunna fullfölja mina drömmar.


Klänning Lindex //Klackar H&M, slut online, men liknande här


Vad vill jag arbeta med?

Drömmen vore att kunna vara helt digital. En annan dröm är att ha ett eget klädmärke för underkläder, bikini och klänningar (och kanske klackar). Kan dock inte ens rita en streckgubbe så för att ens kunna överväga mina drömmar om ett eget klädmärke så behöver jag para ihop mig med någon som är bra på design.
En annan sak jag också skulle vilja göra i framtiden är att föreläsa. Och skriva en bok.


1. HÄR // 2. HÄR // 3. HÄR


Vad önskar jag mer av i livet?

Lycka. Går aldrig att få för mycket lycka i livet. Och kärlek. I alla former. Och den dagen som jag har ett eget kök så vill jag börja laga mer vegansk mat. Mer antiinflammatorisk mat.


Är jag singel? Vill jag gifta mig? Vill jag ha barn?
Det här är så otroligt vanliga frågor. Och här i Asien är det helt ofattbart att jag snart är 30 år och v i l l vara singel.

Jag vet inte om jag tror på kärlek; att det finns en för alla, och jag vet inte om jag är villig att ge upp min egen frihet för att behöva kompromissa mitt liv med en annan persons vilja. För många låter det själviskt och väldigt hårt, och kanske är jag bekväm efter alla år på egen hand. Jag har mött så många idioter genom åren att jag helt enkelt har tröttnat på att försöka. Träffar jag någon som jag tycker om så ger jag allt, hela mig själv, och det är väldigt energidränerande när det inte är besvarat. Jag är oförmögen att ha en halvdan relation. Spelar ingen roll om det är släktband, vänskap eller en kärleksrelation; jag ger mitt allt och förväntar mig detsamma tillbaka. Det är dock sällan det är på lika villkor och det är även därför jag har valt att avsluta många relationer. Har svårt att hantera relationer där jag ger mer än jag får, och det drabbar oftast bara mig själv. Arbetar ständigt med den delen hos mig. För det finns så många fina människor som jag har haft i mitt liv men dessvärre inte har kvar på grund av just det här.

Men åter till frågan; barn? Jag vet inte. Jag trodde att barn var meningen med livet. För att samhället säger det. För mig har dock aldrig längtan efter barn funnits. Jag försökte intala mig själv att den en dag skulle komma. Jag stänger inte dörren till barn, precis som jag inte stänger dörren till kärlek, men per idag känner jag ingen inre längtan efter barn. Jag kan däremot tänka mig att vara fosterhem åt barn som väntar på att bli adopterade. Helst barn upp till tre år. Kanske någon tonåring. Men jag vet också att det troligtvis inte kommer att vara möjligt om jag bor i ett tiny house eller i en Mercedes Sprinter.

Jag är väldigt spänd på vad framtiden bär med sig i sitt sköte för mig.For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

Gillar