Ny dag, ny ö, ny strand

Ny dag, nya äventyr! Ny dag, ny ö och ny strand.

Startade morgonen med att packa väskan och checka ut från Thresher Cove Dive Resort där jag har huserat senaste två nätterna, och inte skulle den här resan gå bättre än den förra.


Här är ena hamnen på Malapascua

Startade dagen med att bli hänvisad till fel båt i Malapascua. Skulle ta båten till nya hamnen (den jag kom ifrån häromdagen när jag undrade hur den gamla såg ut) men hamnade i den gamla hamnen. Och om jag tyckte den nya såg ledsen ut så var den rena lyxhamnen mot den gamla.. Och alla människor i den gamla hamnen, vilka hyenor! Det var nästan så att jag tyckte att det var obehaglig där ett tag.

Först så får man åka liten båt in från båten och då är det bara kullersten som är hal som man måste kämpa sig upp för. Här kastar dom sig över ens packning i båten och vill bära den. Jag antog att det var av artighet (det gör dom på alla andra ställen) men det var för att få betalt.
Väl av båten vill alla köra dig. Det är heller inget ovanligt men på alla andra ställen så har dom nöjt sig med ett nej men här blev dom som tokiga, åkte efter mig, tjatade och ljög. Visste att det skulle gå en buss för jag hade frågat på Thresher Cove Dive Resort hur jag skulle ta mig till Bantayan. Alla chaufförer sa att bussen hade slutat att avgå. Men det fanns en buss som gick men den var jääääääättelång bort så det var bättre att dom skjutsade mig direkt till Hagnaya Port för en överdriven summa pengar. Det var som pricken över i:et när dom hade slitit åt sig min väska och burit den för att få pengar, och nu skulle dom ha pengar för att köra mig. Packade på mig väskorna och började knata. Tänkte att någonstans så måste jag ju komma?

Alla jag möte stirrade på mig som om att jag var en utomjording men jag knatade på. I flip-flops. Var genomsvettig. Solen stekte och svetten rann men jag vägrade ge med mig trots att jag svor inombords över hur dålig idé det var. Mötte en dam som förklarade vägen för mig. Efter ett tag så kom hon körandes i kapp mig för att dubbelkolla vad jag skulle så att jag verkligen kom rätt. Hon erbjöd mig skjuts men då dom var två på moppen redan, och nu när jag visste var jag skulle, så bestämde jag mig för att gå. Och helt plötslig så var där terminalen. Och bussen skulle gå femton minuter senare. Heja jag!

Något man ska veta här är att vem du än frågar, som har ett färdmedel, kommer att säga att det är jääääääättelångt dit du ska så att dom får köra dig.

Efter en bussresa så var det dags för en tricycle-tur den sista biten till Hagnaya Port. Och där lurade han mig på pengar. Prutade ned priset till 100 peso, men kvinnan som åkte med betalade bara 20 peso. Nå väl, tjänade ju ihop dom pengarna när jag promenerade innan. Och därefter var det dags för färjan över till Bantayan.



Och nu har jag varit på ännu en fantastisk strand. Den här stranden är så väldig stor. Den sträcker sig långt åt båda hållen. Så tråkigt att det är så svårt att få med den vita sanden på bild. På bilderna blir den mer beige.

Någonstans på vägen tappade jag även bort min ena flip-flop. Så har fått köpa nya tofflor. För män. I storlek 40. Till och med skorna är små i storleken här.

Imorgon så tänkte jag antingen åka till en annan strand eller göra lite resort hoping, men solar helt enkelt på olika resort då dom har privata stränder. Kostar under 10 kronor att gå in på en resort för att få nyttja strand-delen.



Ikväll har jag varit ute på trerätters middag, så nu är det dags att krypa ned i sängen och sova. Hoppas att överleva natten utan att bli uppäten av djur. Det här hostelet var ingen höjdare direkt. Kryper i hela kroppen när jag är här. Har tre nätter här så ska försöka spendera så mycket tid som möjligt ute. Och toaletterna är katastrof här. Behöver hitta ett ställe att gå på toa på om dagarna.




For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

Gillar

Kommentarer

Henriette ,
Usj, vad tråkigt att dom lurar dig för pengar. Downside med att vara turist! Men heja dig som hittar fram och hoppas du hittar bra toa på dagarna, hihi! Stor kram
www.bestofyou.se
Ankarstrand
Ankarstrand,