NY, hjärtattack inför flygkrasch och strosande

Åh, hej, hej, hej, hemskt mycket hej från NY!

Jag känner en inre frid i att vara i NY. Det enda som gnager inom mig är boende. Det är så hiskeligt dyrt att vara själv i NY. Jag bor på The Local i Long Island. Det är inte mitt i smeten men ändock nära. Det är dock ett hostel, och jag känner verkligen min inre demon skrika efter ett eget rum. Har kollat lite på att kanske checka in på Row NY eller Pod Times Square men känner inte att jag kan rättfärdiga att unna mig hotell när det är så pass dyrt. Hade vi varit två så hade det varit mer humant, men tack vare alla skatter och tillägg (runt, eller mer än, 100 dollar för två nätter) så springer notan iväg även fast det bara är två nätter.

Ni glömmer väl inte att använda Refunder när ni bokar hotell för att få tillbaka pengar? Och ni har ni inte redan ett kostnadsfritt konto hos Refunder så kan ni ordna ett här , och ni glömmer väl inte att registrera er hos booking.com för att få extra rabatter? Det kan ni göra kostnadsfritt här, och då får ni dessutom tillbaka pengar på er första vistelse.


Landade igår vid midnatt och tog en Lyft till The Local. Flygresan var smärtfri i en pilots mening men jag trodde att vi höll på att krascha likt det Etiopiska flyget. Tydligen när man lämnar LA för NY så måste flyget vända och åka tillbaka över LAX. Jag trodde att vi vände för att nödlanda, haha. Tänkte rycka tag i min granne och meddela att jag inte var redo att dö men eftersom han var amerikan och världsvan så är jag glad att jag tog ett djupt andetag och bara skrek inombords.

Tog tunnelbanan till FIKA idag. Har längtat efter att få gå till FIKA och ta en svensk fika, men vilken besvikelse! Personalen hälsade inte ens utan stod bara där med sin telefon. När jag försökte prata med honom så svarade han inte så en kille i disken kom ut för att svara på mina frågor. Och så vill dom ha 18% i dricks?
Efter frukosten på FIKA så strosade jag genom Time Square tills jag blev vilse. Och sedan strosade jag lite till. Tills det blev mörkt och jag insåg att jag hade strosat i elva timmar. Gata upp och gata ned. Blev med en kappa också från Calvin Klein. Har blivit helt förälskad i Calvin Klein, Tommy Hilfiger, Ralph Lauren och DKNY. Michael Kors har alltid varit en favorit men här har kärleken växt. Speciellt när det är så himla billigt att handla märken här. Köpte nästan en trenchcoat från Michael Kors idag då den bara kostade 79 dollar, och en bikini från samma märke som endast kostade 29 dollar, men höll fingrarna i styr. Hur ofta hittar man dom priserna hemma? Det är ju helt klart svårt att hålla shoppingfingrarna i styr. Om jag ska köpa någonting mer så kommer jag behöva att köpa en väska för att få hem allting. Tänker ett större handbagage, och det finns det gott om här. Fina och billiga.


Nu behöver jag sova. Är helt slut efter dagens strosande. Imorgon väntar nya äventyr. Antingen så tänker jag bege mig till Central Park eller så tänkte jag ta färjan till Statue of Liberty. Har ju trots allt nio dagar kvar här, så ingen brådska än. På söndag vankas det födelsedagsmiddag och på måndag så blir det födelsedagsdrinkar. Alkoholfria för min del så klar, kan ni förstå att jag har varit nykter i fem år snart? Känns som om att det var igår jag la partyskorna på hyllan. Konstigt det där, vad tiden går.For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

Gillar

Kommentarer