Odla hemma

Jag är så peppad på att få flytta in i ett mobilt hem, att få ha min egen yta, min egen plats, men framför allt är jag så peppad på att få börja laga mat igen. När matlådor och middagar framför tvn är vardag så längtar en ofta efter mer lyx, att äta på restaurang oftare, men när en äter på restaurang tre gånger(!) om dagen så blir det tröttsamt.

Jag klagar absolut inte. Jag har valt det här livsstilen, och jag älskar valmöjligheten det innebär, och här i Indonesien går det att få bra hälsosam mat för en hyfsad peng. Kan ändock inte hjälpa mig själv från att längta efter att få laga egen mat. Att få koka egen gröt på morgonen.

Någonting som jag vill bli bättre på när jag väl flyttar in i mitt mobila hem är att äta mer närproducerat, mer veganskt och vegetariskt och framför allt mycket grönsaker. Drömmen är i framtiden att ha ett tiny house där jag kan odla egna kryddor och grönsaker men fram till dess, i mitt mobila hem, så vore det väl alldeles perfekt med dessa små, och framför allt fina, odlingslådor för kryddor?

Åh, ser så mycket fram emot det så ni anar inte. Att inse att livet som backpacker inte är för mig var först ett nederlag men när jag sedan insåg att det finns alternativa lösningar till att backpacka så blev jag så innerligt glad igen, och mer intresserad för att resa. Nästa resekapitel i mitt liv kommer att vara ljuvligt.For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

Gillar