Ogtong Cave, Kota Beach och toalettproblem


Så efter Paradise Beach så tog jag en tricycle till Ogtong Cave Resort för att se Ogtong Cave. Det skulle tydligen vara så häftigt, men jag minns ju klart och tydligt varför jag aldrig gör turistsaker.

Väl framme så fick man betala 200 peso för att få bada i grottan. Det gav också tillträde till både deras pool och deras strand. Det var anledningar till att jag tänkte att det var en bra idé att besöka det här stället för om grottan inte var något att ha så kunde jag i alla fall spendera dagen på deras strand. Och kanske få gå på en lite bättre toalett.Möttes av det här och skylten "No Entry" och tänkte va fa-an! men så började jag se mig omkring och fann sedan trappan ned.Okej, men en trappa ned, jag kanske har förutfattade meningar om turistsaker? Det kanske inte är så illa ändå.Aha, en trappa ned och en liten pöl? Och en hel bunt asiater som badar med full mundering och med selfie-pinnar i högst hugg. Dom var mer av en attraktion än själva attraktionen i sig själv. Okej, så roligt var det. Visst, vattnet var klart, och kallt, och ganska turkost, men allvarligt?Ni ser ju själva, man ser knappt vattnet. Det ör så himla klart.

Men eftersom grottan var en besvikelse (för mig) så klev jag upp och tänkte att jag skulle gå till stranden istället.Gick förbi poolen och möttes av det här, tidvatten. Stranden är säkert jättefin i vanliga fall med tanke på att det här är en resort men besvikelsen sköljde över mig.

Tog ett dopp i poolen och passade på att göra nummer två för här gick det minsann att spola. På mitt boende så räcker det inte med toaletterna är snuskiga i sig, det går heller inte att spola vilket gör att man måste kämpa med en vattenkran och en skopa för att kunna spola bort sina behov.

Kan däremot säga att det var värt 200 pesos för att få bajsa och spola ifred.

Hade däremot läst att man kunde få låna en säng på Kota Beach Resort mot en liten peng, och den stranden visste jag var magisk, så tog en tricycle dit istället. Behövde dock inte betala inträde, och egentligen fick man inte vara där som besökare (som jag hade läst) men eftersom jag var ensam så och eftersom det var så få gäster på stranden så fick jag smyga in. Och här pratar vi en strand i klass med paradis.Så här hängde jag och Micke Persbrandt tills det var dags för lunch. Och självklart så passade jag på att använda även deras toalett. Som dessutom var den fräschaste toaletten som jag har stött på här. Märker hur tydligt det är att ta fräscha toaletter och duschar (med bra tryck i!) för givet när man är här. Behöver kanske inte nämna att jag saknar mitt badrum hemma?
For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

Gillar