På förfrågan av er

Den här semlan kan liväl som serveras som bara bulle, eller smaksättas på andra sätt, men den här semlan var uppskattad av dom som fick smaka, och eftersom ni efterfrågade receptet, här kommer det. Bättre sent än aldrig (blev något fel vid tidigare publicering).

5 semlor
Bullarna
250 gram lättkesella
1 dl havremjöl
0,5 dl fullkorns dinkelmjöl
0,5 dl proteinpulver med kanelbullssmak
1 tsk kardemumma
1 tsk bakpulver
2 msk stevia strö

Sockerfri mandelmassa
0,75 dl mandelmjöl
1 msk stevia strö
1 msk mjölk
Kardemumma

"Grädden"
250 gram lättkesella (går att byta ut mot keso, men stavmixa då smeten)
0,5 tsk vaniljpulver (inte vaniljsocker)
1 msk stevia strö

Sätt ugnen på 175 grader.
Bullarna: Blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Forma degen till fem bullar. Grädda i ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna.
Mandelmassa: Blanda ihop ingredienserna. Låt stå och dra i ca. 10-15 minuter.
"Grädden":Blanda ihop alla ingredienser.

Enkelt, snabbt och gott! Och nyttigare än vanliga semlor.



For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229