På svensk mark igen

Igår flög jag hem från Kroatien. Inte utan ett tungt hjärta. En del av mig ville inte åka hem medan den andra delen av mig var redo att åka hem för att ta tjuren vid hornen. Den här semestern har jag insett att den enda som kan förändra min framtid är jag själv. Jag har spenderat hela semestern med att fundera över hur, när och varför för att reda ut framtiden.

Jag är lyckligt lottad över att ha Sandra i mitt liv. Sandra är inte bara min vän sen tonåren utan hon är även coach. Hon guidar mig genom livet och hjälper mig att finna mer självförtroende inom mig att fatta stora beslut. Hon ifrågasätter mina tankar i och funderingar och hon får mig att vrida och vända på mig själv på ett känslomässigt plan. Hon motiverar och inspirerar mig på ett ödmjukt och glädjefullt sätt. Behöver du någonsin vägledning i livet så är hon personen att kontakta.

Och nu sitter jag här hemma med en kopp kaffe i soffan. Blickar ut över alla materiella saker jag äger och känner en stor sorg inombords blandad med en lättnad. Ikväll så har jag första mötet med en av tre mäklare som ska komma och värdera min lägenhet. Det är med stor rädsla men med en lättnad som jag inte känt tidigare som jag blickar framåt istället för bakåt.
Startade dagen med att ringa ett hjärtskärande samtal för att berätta att jag har bestämt mig. Och att det inte finns varken alternativ eller återvändo. Jag visste att det inte skulle omfamnas av lycka, glädje och kärlek men jag måste leva mitt liv här och nu. Inte sen. Jag har sett alldeles för många liv försvinna alldeles för fort för att sätta mitt liv på paus för framtiden.

När jag pratade med Sandra om detta i Kroatien så skickade hon ett citat till mig.
"Vänta inte på det perfekta tillfället. Vänta inte på att det ska bli lättare eller bättre. Livet kommer alltid att vara komplicerat. Lär dig att vara lycklig just nu. Annars kan tiden gå ur dina händer."
Och det här är precis som jag har tänkt ganska länge men ändock inte vågat ta det här steget, men jag vill skjuta på saker inför framtiden och sedan inte hinna uppleva det.

Har pratat med en del olika personer under semester. Några väldigt nära och några bekanta som jag vet har samma mindset som jag och alla har varit väldigt stöttande.

Jag vet att det här inlägget är väldigt svävande men jag har en del personer kvar att prata med innan jag kan berätta vad jag planerar för framtiden, men en sak är säker - jag är redo. Rädd men redo.

You can't connect the dots looking forward; you can only connect them looking backwards. So you have to trust that the dots will somehow connect in your future. You have to trust in something - your gut, destiny, life, karma, whatever. This approach has never let me down, and it has made all the difference in my life.
- Steve JobsFor my English readers, use the translation function in the menu on the left side

Gillar