Paradise Beach

Innehåller affiliate-länkar

Hej finisar! Ny vecka. Hur mår ni?

Idag har jag haft en riktig utflyktsdag. Nu är klockan strax efter tre på eftermiddagen här, och jag har hunnit göra så mycket saker idag att jag inte kan förstå att klockan "bara" är tre. Känns som om att det vore midnatt. Rätt skönt dock att få komma in och gömma sig från solen en stund trots att mitt hostel får det att krypa i hela kroppen.

Slår dock ett slag för morgonens frukost som ingår här på hostelet; pannkaka och (blaskigt) nybryggt kaffe. Allt som oftast så finns det Nescafé eller 3-i-1 som dom kollar det.


Clean Cut Bikini Top // Ibiza High Panty

Hade läst att ett besök till Paradise Beach och Octong Cave är ett måste när man är här. Och sedan valde jag att avsluta med Kota Beach Resort där jag blev uppraggad av en britt. Får nog dela upp inläggen så att varje plats får ett eget inlägg då det är en del bilder. Svårt att hejda sig med kameran när vyerna är så otroligt vackra. Känns tröttsamt att säga det men jag slutar inte att häpnas över hur vackert det är här.

Började dagen med Paradise Beach för tänkte att det var bra att åka dit vid öppning (stranden är öppen mellan 9-17). Dels för att det antagligen inte skulle vara så mycket människor där och dels för att undvika solen mitt på dagen.Tog en tricycle dit. På den här ön så tjänar man definitivt att hyra en scooter. Kostar drygt 200-300 pesos (300 pesos är ungefär 50 svenska kronor) per dag men jag vill inte köra själv, än(!), så jag åker tricykle. Betalade 50 pesos för att komma till Paradise Beach. Och 50 pesos att komma in på stranden. Det var det definitivt värt.Man anländer genom en liten stig till ett grönskande och lummigt område innan man hittar stranden.Och sedan skymtar man den vita sanden och börjar ana vad som komma skall.På stranden fanns små parasoll i trä att gömma sig undan solen under.Längst bort på stranden så hittade jag en trappa upp och var självklart tvungen att gå upp nyfiken i en strut som jag är (alla andra verkade bara vara intresserade av den vita stranden). Där möttes jag av olika picknick-bord. På Paradise Beach så går det inte att handla men tar man med sig egen mat så kan man ha picknick. Det går även att campa i grönskorna.Tror att jag spenderade ungefär en och en halv - två timmar här innan värmen blev för outhärdlig. Och så träffade jag på besökare i vattnet när jag skulle bada så vågade mig inte i.Men jag var glad ändå. Lämnade bort mitt parasoll, packade och stack vidare mot nästa turistattraktion.

Så vad tyckte jag om Paradise Beach då?
Med sina vita sand och sina lummiga vyer så förstår jag att det kallas Paradise Beach, men besökte Kota Beach Resort efteråt (mer om det i nästa inlägg) och tycker definitivt att det är mer av ett paradis än Paradise Beach, men å andra sidan så har alla stränder här sin egen charm. Känner sån otrolig tacksamhet för att ha möjligheten att få göra det här. Kan liksom fortfarande inte förstå att det här är min vardag nu?
For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

Gillar

Kommentarer