Sen kanske vi alla bara kan sluta att fokusera på vad andra personer väger?

Innehåller affiliate-länkar


Hade en relativt jobbig natt med lite sömn. Min air con låter som om att det vore jordbävning, och jag var så fruktansvärt varm att det inte ens kändes som om att den hjälpte. Kände mig alldeles febrig. I vanliga fall är 18 grader behagligt åt det kallare hållet men fick slita av mig mitt täcke och bara sova med lakan (här bäddar dom med ett lakan under täcket) för att jag var så varm. Stängde av air con för att slippa ljudet men vaknade istället upp i en pöl. På med air con. Somna om. Vakna med bara lakan och iskall som en isbit. Så idag har jag fortsatt att dricka mycket vatten och gömma mig i skuggan. Gick till The Sampan Cafe med mina nya bok Dö Inte Nyfiken! och satt under taket och läste med en morot, äpple och ingefärsjuice utan socker. Så bra att dom frågar här. Så lätt att glömma att säga att man inte vill ha socker i. I Asien älskar dom att sockra allt. Precis a l l t. '


Senaste dagarna har jag reflekterat mycket över dom senaste månaderna. Fått en del frågor kring min vikt, och en del kommentarer. Häromdagen ropade en indonesisk kille "I like your body now" efter mig. Nu? Jahaja. Och ägaren av gymmet frågade häromdagen om jag gått ned i vikt sen jag kom (har tränat 9 pass, 8 innan han frågade). Och min bästa kompis sa i telefonen häromdagen att det ser ut som om att jag gått ned i vikt för att jag har fått en rumpa, haha. Och får en hel del kommentarer via DM på min Instagram @sandra.ankarstrand

Men vet ni vad? Jag har faktiskt fokuserat noll på min vikt sen jag åkte från Sverige.
Jag äter det jag vill, när jag vill. Och senaste två veckorna har jag tränat för att jag har saknat känslan att röra på mig. Jag är inte rädd för varken fett eller kolhydrater. Och vill jag äta en kaka så gör jag det men jag har i ärlighetens namn inget sug efter sötsaker (mer än en påse lösviktsgodis). Och jag vill helst äta en fräsch vegansk/vegetarisk wrap eller sallad. Men känner jag för att äta en pizza, då gör jag det. Det händer dock inte så ofta.

Och kanske är det just därför min kropp reagerar så bra, för att jag överöser den med kärlek? Jag har aldrig.i mitt snart 30 åriga liv (hallå? Kan inte ens förstå att jag fyller 30? Tror fortfarande att jag är 24. På sin höjd.), varit så lycklig i mitt eget skinn och känt sådan kärlek till mig själv som jag gör nu. Och bara det i sig är en sån fantastisk känsla att jag önskar att jag kunde dela med mig av känslan till alla er andra så att ni också fick smaka på den. Ni vet, så där som man gör med en god kaka?

Det är inte bara det att min kropp känns annorlunda, jag känner mig annorlunda. Inombords. Både mentalt och känslomässigt. Jag känner mig förändrad. Jag känner mig lugn. Och jag älskar den förändringen som jag går igenom. Svårt att sätta ord på själva känslan inombords men jag har aldrig mått så bra som jag gör just nu, så tillfreds med mig själv.

Magen putar fortfarande och tuttarna hänger fortfarande likt två tomma rissäckar, och för att inte tala om bristningarna som lyser tydligare än någonsin på min solkyssta hy, men det rör mig inte längre i ryggen. För jag ser allting med nya ögon. Jag älskar varenda del av mig själv precis som den är. Till och med dom där tomma rissäckarna som jag brukade avsky; jag tycker numer att dom är sexiga. Jag tycker att jag är sexig. Och det, det har jag aldrig tyckt förut. Oavsett storlek eller vikt. Jag tror inte ens jag förstod innebörden av ordet sexig förrän nu när jag själv känner själva känslan.


Här är rumpan som jag har fått, haha. Och som jag är helt förälskad i.


Nu blev det här luddigt och rörig, men summa summarum är att jag är förändrad. Den här resan har förändrat mig. Och jag hoppas att personer i min närhet kommer att känna det precis som jag känner det. Och tycka om förändringen precis lika mycket som jag själv gör.


Och sen kanske vi alla bara kan sluta att fokusera på vad andra personer väger? Vad spelar det för roll? Blir du lyckligare av den informationen?
(Speciellt ni män på dejtingsidor som aldrig har träffat kvinnan i fråga. Tvivlar starkt på att hon finner intresse i era frågor kring hennes vikt. Just sayin'. )
For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

Gillar

Kommentarer

Nanna
,
Men usch det är hemskt att män ska ställa sånna frågor... Jag blir så arg på hela grejen. Tyvärr är män ute i världen inte lika smidiga eller uppfostrade heller. Man bara säger rakt ut "hey vad snygg du är som gått ner i vikt" .. Det är som att kvinnor automatiskt bara är vandrande objekt . Jag påstår inte att svenska män är så jäkla smidiga heller, men tror att man kanske har en annan syn ändå på kvinnor.
Du har verkligen rätt inställning och jag önskar att hela världen kunde tänka som dig Sandra. Man ska älska sig själv! Leva, njuta. Det känns som att du fått ta så mycket skit just pga din vikt.. Minns när du var med på farmen och hur det nästan BARA fokuserades på din j-a vikt. Minns också hur jag led lite med dig när du var med i Baren, det var som att allt handlade om ditt yttre. Det är nästan lite befriande att gå in här och läsa att du mår så mycket bättre idag. Och fullkomligt skiter i vad människor tycker. You go girl! Fler kvinnor borde göra som dig. LEVA istället för att anpassa sig och vänta på en man i tråkiga kalla Sverige..
Ankarstrand
Ankarstrand,
Hej! Men tack för dina fina ord! Och vad roligt att du har följt mig så länge.

Men visst är det tråkigt att det ska vara så. Kan säga att svenska män kommenterar min vikt mer än vad utlädska män gör. Åtskilliga gånger per vecka så kommeneras min vikt på sociala medier, och för att inte glömma den svenska dejtingsiten som jag är medlem på. Nu för tiden blockar jag människor som sprider negativitet. Och visst mår jag bättre! Roligt att det märks.

Återigen, tack för dina fina ord, det värmer verkligen! <3
nouw.com/ankarstrand