Sjukhus och bergstrekk

Här är jag vid Blue Soil i Sagada


Hej, och förlåt för min frånvaro men livet liksom hände.
Man kan ju tro att jag ska ha all tid i världen nu när jag inte jobbar, men dessvärre är det snarare tvärtom.

Så vad har hänt senaste dagarna? Varför har jag varit så upptagen?Ni minns väl att jag fick skabb? I alla fall enligt läkaren på ön. Troligtvis inte. Utslagen försvann men jag kände mig svag, fick ökad hjärtrytm, smärta i bröst och arm, tappade balansen och fick feber. Höll mig i skuggan då jag trodde att jag hade fått värmeslag. Men det hjälpte inte mycket. Symtomen blev värre och jag mådde så dålig. Hade två nätter i Seminyak innan jag skulle till Filippinerna och trekka men jag orkade inte ens röra mig så hur skulle jag kunna trekka i bergen?

Jag fick helt enkelt bita i det sura äpplet och åka till sjukhuset i Seminyak. Och doktorn gjorde alla tester som dom kunde tänkas göra. I slutändan var doktorn osäker på vad det var men trodde att det var magsyra som var största boven. Alla organen såg bra ut. Och läkaren trodde inte att jag hade fått skabb tidigare efter min utsago. En spruta medicin senare så åkte hem med 4 olika piller och två krämer. Dagen efter, dagen innan jag skulle flyga, låg jag mest hela dagen. Tog en promenad men var så slut i hela kroppen att jag trodde att jag skulle kollapsa på gatan. Trodde att jag skulle behöva ställa in bergsturen, men vaknade pigg som en lärka. Medicinen gjorde susen. Så det blev bergstrekk för hela slanten. Ingen mottag, dåligt med sömn och späckat schema.

Väl tillbaka i Manila så vaknade jag upp sjuk. Igen. Dock inte på samma nivå som innan. Nu är det en tung förkylning som har flyttat in, men hellre det än vad det nu än var som bosatte sig i min kropp. Blev antagligen sjuk igen för att jag kastade mig ut på en intensiv trekk direkt efter att jag kände mig bättre Och antagligen för att jag trotsade läkarens order om kost; inget kaffe men mycket mjölk, ingen banan och ingen choklad, och definitivt inget surt eller kryddigt. Det första jag gjorde på flygplatsen var att beställa en latte, tänkte, lite kaffe och mycket mjölk är ju nästan som ordinerat?


Men nu är jag på banan igen. Dock är det dags lämna Manila imorgon för att flyga till Cebu och åka tillbaka dit där allting började, Santiago Bay Garden & Resort. Och där, där ska jag möta Nathalie som kommer från Sverige på semester med henne karl. Ska bli så roligt att se ett bekant ansikte (och få Marabou choklad!).

Ska berätta allting om vår resa till Banaue, Buscalan, Sagada och Baguio för det var en helt otrolig upplevelse, men först måste jag fortsätta den här dagen. Ville mest meddela att jag lever, och att jag är frisk (nåväl, nästan).
Och att mitt SOS International är riktiga hjältar, och att det är viktigt att teckna en reseförsäkring hörrni! Det är som dom säger, om du inte har råd att teckna reseförsäkring, då bör du inte resa.


Okej hörrni, hörs snart!For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

Gillar