Sluta hylla tjocka människor pt. 2

Ni är ju för roliga. Ja, jag har varit tjock. Jättetjock för att vara exakt. Och ja, jag har blivit hånad för min storlek, så ja, jag vet hur det känns. När jag var jättetjock så satt jag aldrig och sa att det är vackert att vara jättetjock. Har alltid sagt att en ska älska sig själv vilket jag faktiskt inte gjorde. Tycker fortfarande att en ska älska sig själv. Tycker bara inte att fetma är någonting som ska förskönas. Varken när jag själv led av fetma eller nu när jag lever mer hälsosamt. För mig känns det lite som om att vi då även ska hylla människor som röker. För att dessa människor älskar sig själva även fast dessa människor samtidigt misshandlar sig själva, och med största sannolikhet förkortar sin livstid. Och det är precis vad jättetjocka människor också gör; förkortar sin livstid. Det är väl inte vackert? Det betyder inte att dessa människor är mindre älskvärda, eller att dessa människor inte ska älska sig själva, men jag tycker inte att det är någonting som samhället bör försköna och hylla till skyarna. När jag var som störst så fick jag frågan om jag ville genomföra en gatric bypass då jag kände att allting var hopplöst; vad jag än gjorde så minskade jag inte i vikt, men jag tackade nej. Jag kände att om jag själv hade misshandlat min kropp till den grad som jag hade gjort, då kunde jag även förlora den vikten som jag hade lagt på mig. Jag ville inte att andra människors skattepengar skulle gå till någonting som jag själv hade orsakat. Och så är det. Gastric bypass är bara en latmasks lösning. Säger inte att det kommer att vara enkelt men jag säger att det kommer att vara värt det. Så ni kan sitta där med era påhopp och berätta hur besvikna ni blir på mig för att jag inte har förståelse för tjocka människor fastän jag själv har varit mobbad för ni har inte den blekaste om vad ni pratar om. Antar att ni själva är tjocka och dessutom lata. Och jag antar att ni sitter där, bakom era skärmar och försöker intala er själva att ni är vackra som ni är, fastän ni inombords inte alls trivs i era egna skinn, för att ni är för lata för att ta tag i er själva. Det är inte mig det är synd om, det är er.For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

Gillar

Kommentarer

Madde,
Tuffa ord, men tyvärr så sant. Det är inte ok att vara för överviktig. Det är farligt för hälsan. Vägde nästan 100 kg själv för ett tag sen så jag tillhör dom som faktiskt får säga detta :-) Gick ner ca 30 kg från då jag var som störst, och då jag säger att det mesta av viktminskningen sitter i huvudet har jag blivit väldigt påhoppad. Det är ju kränkande att man måste ta tag i det själv istället för att låta någon annan fixa det :-) Sen finns det personer som är stora pga medicinska skäl och jag hoppas verkligen inte att någon av er tar åt er av det jag skriver, men de allra flesta har ätit sig till det helt på egen hand. Jag var inget undantag :-)
madelena.se
Iz,
Riktigt bra inlägg! Man ska inte hylla något som är farligt för en!
berikas.blogg.se
Åskblad
,
Otroligt, trodde faktiskt aldrig jag skulle få läsa något sånt här på det hjärntvättade mainstreamnätet. Du har givetvis helt rätt; att plötsligt och oförklarligt börja "älska sig själv" visar bara att man gett upp, har alldeles för dåligt självförtroende för att själv ta tag i saken och istället offrar sig till det ändlösa hålet av grupptryck.