Sorg och packning

Innehåller affiliate-länkar

Sitter i min säng och lyssnar på musik. Känt mig så ledsen hela dagen. Läste en artikel vid poolen och började nästan gråta. Känt hela dagen att jag verkligen behövt gråta. Liksom släppa ut allting. Och det är ganska svårt när man delar rum med andra. Vill liksom inte behöva förklara varför jag sitter här och gråter som en liten flicka för jag har ingen vettig anledning till min sorg - jag är bara ledsen. Och visst, jag kan pin pointa en del saker som gör mig ledsen, och det får mig att vilja greppa berörda personer, skaka dom och liksom skrika "men förstår du inte?" men det går ju inte.

Sitter i sängen och blickar ut över palmerna på tomten. Hör personalen prata utanför dörren. Och jag njuter av allting jag ser. Tänk att jag faktiskt har solsken och palmer precis utanför dörren? Kunde inte hejda tårarna. Hur kan jag vara så tacksam, så nöjd över tillvaron, men ändå så ledsen? Så fylld av saknad av någonting som jag aldrig har haft, men samtidigt ändå lycklig. Just nu får dock inte lyckan mig att jubla för sorgen river så starkt inombords. Jag har svårt att acceptera oförklarliga saker, och kanske är det därför som jag inte kan få ro själv? För tänk om? Eller varför blev det så? Och jag är här, och jag kan är inte längre en del av livet som fortsätter där hemma. Jag kan liksom bara se på från distans.

Precis bokat in mig på ett hotell med pool precis utanför rummet. Två nätter innan avfärd till Thailand. Få vara helt ifred. Gråta om jag vill. Beställa room service och äta i sängen om jag vill. Eller bara gå ut och dansa bort natten om jag vill. Egentligen är jag inte så exalterad över att åka till Thailand, men jag har länge velat besöka ett specifikt elefant sanctury, så det ser jag fram emot, och om allting går som planerat så kommer jag även att få träffa Siiri i Bangkok. Och henne saknar jag verkligen.

.


Egentligen så hade jag tänkt att det här inlägget skulle handla om min packning. Minns ni när jag packade, och skrev att jag skulle återkomma med vad jag faktiskt packade? Här kan ni läsa hur jag tänkte om packningen innan jag packade. Tänkte att det kanske var dags. Nu har jag ju snart levt i min väska i två månader.


Okej, så vad packade jag då?
Klänningar (minns dock inte antal), 1 par träningstights, 1 träningströja, 1 tjock tröja, 2 sport-BH, några bikinis, BH:ar och trosor, 3 par skor varav 2 par klackar, parfym, myggmedel, solskyddsfaktor, hygienartiklar, örhängen, MSM pulver, KSM 66, kuvertväska, handväska, gympapåse, mediciner, elektronik, bok, kudde, tunn jacka, pyjamas, nattlinne, 1 tunn blus, träningsredskap och säkert mer som jag inte riktigt har i minnet.


Och nu då, två månader senare, hur ser packningen ut?
Klänningar har jag så klart fortfarande, men en blev dränkt i hårolja på första flyget, så både håroljan, tunna jackan och klänningen fick jag hiva. Har köpt två nya klänningar för att bringa mer färg i väskan och en playsuit.
Träningskläderna är kvar men oanvända. 1 sport-BH har jag hivat. Träningsredskapen är kvar men oanvända.
Tjocktröjan är kvar men oanvänd.
Bikinisarna används flitigt, men vissa mer än andra, och med facit i handen så kan jag nog hiva några av dom också? Har tappat en del vikt och alla sitter inte som dom bör. Älskar mina bikinitrosor från MissGuided och min svarta bikinitopp från Twilfit och min blåa från Hunkemöller.
3 par skor. 2 par klackar, 1 par gympadojor och 1 par ballerina. Klackar är ju bara att glömma här (men har inte haft hjärta att göra mig av med dom än), gympadojor är för varm (men kan ju behövas framöver? Eller om jag får för mig att gå ut att springa?) och ballerinaskorna var i sammet så dom rykte rätt snabbt. Det är blött, lerigt och dammigt ö v e r a l l t. Har köpt sandaler som går att tvätta, ett par finare sandaler för när det är torrt och ett par flipflops.
Parfym. Aldrig använt den - luktar inte så gott med myggmedel?
Myggmedel - används i stort sett varje dag. Dock inte här på Gili T men har precis (efter 2 veckor) insett att jag behöver det även här. Går att köpa doftfria här.
KSM 66 och MSM - används precis som hemma. Kan inte leva utan någon av dom.
Solskyddsfaktor - den behöver väl inte så mycket kommentar? Men jag älskar den här. Glittrar så fint i solen.
Hygienartiklar - använder bomullspads till min micellar water, smörjer ansiktet med den här, och det är väl det. Har med tops, rakhyvlar, tamponger, mascara etc. Men det enda som jag använder är micellar water och ansiktskräm. Har även med guldolja men har aldrig använt den. Och nu är min kroppslotion slut så jag smörjer in mig med solkräm istället, haha. Har med tvättmedel i en reseflaska (bra att kunna skölja upp bikini eller underkläder, eller fräscha upp en klänning). Har även det här balsamet (schampot exploderade på en flygresan). Plåster har jag haft med, men dom börjar sina för att ingen annan har plåster med sig så jag delar ut mina till människor som behöver. Mina är dessutom antibakteriella.
Örhängen - glömmer ofta bort att använda dom.
Kuvertväska, handväska och gymbag - kuvertväskan ligger mest i väskan (orkar inte bära den i handen, haha), handväskan var för otymplig i väskan så gav bort den men köpte en mindre som jag nu upplever är för liten och gympapåse är den jag använder mest. Varje dag faktiskt. Perfekt till stranden och tar ingen plats i väskan. Har även köpt en dry sack för när jag åker ut på sjön.

Här reser jag i linnet från min pyjamas i brist på rena kläder


Pyjamas - har ju fått lära mig att man ska sova i kläder om man behöver utrymma vid jordbävning och smart nog så tog jag med den här pyjamasen men i leopardmönster (älskar den!) och man kan även använda linnet om man glömt tvätta. Och ett nattlinne från Doutzen kollektion för Hunkemöller.
Kudde - vem backpackar ens med kudde? Men okej, jag älskade min kudde, men vet nu hur smutsig den blev? Den åkte efter 3 veckor. Ledsnade på att tvätta örngottet. Och kanske inte så bra att sova i allt damm?


Jag har kompletterat packningen med ett par tunna byxor och en blus för att ha någonting att resa i. Att resa i klänning är inte ett bra val om man inte vill visa stussen. Hade en tunn blus med, en t-shirt och ett par shorts, men shortsen blev för stora och bara gled upp, så dom hivade jag. Men behöver verkligen mindre än vad man tror. Om jag har använt allt som finns i väskan? Nej. Varför? För att man orkar inte packa och packa upp. Använder kanske tre-fyra klänningar, underkläder och bikini, men that's it. Smink är inte ens att tänka på här för det är för varmt. Så jag skulle helt enkelt kunna kapa packningen ännu mer. Regeln är i alla fall ett nytt plagg in, ett gammal plagg ut.Nu ska jag avrunda och förbereda för en anställningsintervju(!) innan jag sticker ut på näst sista middagen på denna ö. Ikväll blir det nog pad thai på Jali Resort.For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

  • Postad i: Resor

Gillar