Split

Split, wow, vad vackert det är. Slår Zadar med hästlängder. Här finns det mesta. Förutom bra shopping i närheten av Riva. Fanns en galleria ett par kilometer bort men det enda som var intressant där var New Yorker. Och i gamla stan så finns det en gata med några få butiker. I normal prisklass gick det endast att hitta Zara och Bershka. Berskha var dock litet så det var lite av besvikelse. Men naturen, wow alltså.. kan inte säga så mycket mer än just det, wow.

Kom till Split vid 10 på morgonen men fick inte tillgång till min lägenhet förrän vid tre-snåret så köpte en handduk och google mappade mig till närmsta strand. Blåsigt men så fint! Och flera cafeer. Här blev mitt frukost-problem från Zadar mitt lunch-problem. Det serverades ingen mat. Bara dricka. Inte ens vid lunch tid äter dom. Inte undra på att det är smala människor så långt ögat når. Men en man (som jag tror var ägaren av stället; tjejerna bakom baren som inte kunde engelska ropade på honom) kom och rekommenderade en restaurang i närheten. Hade dock aldrig hittat den själv för den låg i källaren utan skyltar och med vägarbeten utanför. Vet ni vad dom serverade? Ägg och potatis! Så drömmigt! Efter lunchen så gick jag tillbaka till stranden en stund.När klockan började närma sig access till lägenheten så promenerade jag sakta men säkert mot Riva och gamla staden. Strosade och fönstershoppade.

Vilken lägenhet jag hade hyrt. Utsikten var magisk och den var så otroligt fräsch.

Kastade in sakerna och begav mig ut för turistande.På kvällen åt jag en magisk tryffelgnocchi med parma sprinkles och drack en lemonad i kvällssurret på Olive Tree. Avslutade kvällen med en kula glass i sängen. Deras glass i Kroatien är fantastisk och den säljs ö v e r a l l t.

Vaknade rätt tidigt och hade läst att Marjan Park skulle vara en fantastisk plats så tänkte att jag skulle besöka den när det svalnade lite och tänkte att jag skulle testa en annan strand innan dess. Och wow, vilken strand jag hittade! Men har så mycket bilder därifrån att det får bli ett helt eget inlägg. Katter i överflöd fanns det också.
Och därefter besökte jag den omtalade Marjan Park. Det var ingenting annat än en jävligt lång trappa som ledde till ingenstans. Det tog på riktigt över 40 minuter att gå upp för alla trappor för att komma till ingenstans. Utsikten skulle vara magisk också, och visst såg man hustaken väldigt långt bort bakom alla träd, men om det var värt att bestiga alla trappor? Äej, alltså.. Det var ju för varmt för att vara på stranden (låg på stranden max 2-3 timmar om dagen) och då är det definitivt för varmt att bestiga berg liksom.

Var tvungen att ta en tupplur efter det, haha.

På kvällen blev det inte så mycket mer än en middag. Blev dock otroligt besviken. Den var smaklös och tråkig men dom bjöd åtminstone på drickan.

Men Split, och framför allt Kroatien, vi är inte klara med varandra på långa vägar.

For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

Gillar

Kommentarer