Tabbe och sightseeing

Kappa Calvin Klein // Klänning + Solbrillor H&M

Hej finisar!

Efter mitt senaste inlägg så kom ännu ett meddelande, vilket jag var medveten om att det skulle göra. Det går liksom att se ett mönster i all (obesvarad) kontakt, och det fick mig att vilja flyga hem omgående. Kollade på biljetter för att boka om min biljett, och kollade upp möjligheten att avboka mina sista nätter med The Local, men efter en dag igår med Zoe så kändes det som slöseri med pengar att kasta mig på ett flyg hem. Jag ska inte ljuga, det är svårt att fokusera på nuet här och inte låta det påverka mig, men jag tycker ändock om att vara här så ska ta vara på sista dagarna. För hur konstigt är det inte att jag är hemma om fem(!) dagar?

Gjorde ju en tabbe också. Gnäller alltid på Alexander (börjar förstå varför folk säger att vi är som ett gammalt gift par, haha) för att han glömmer saker och för att han dubbelbokar, ibland även trippelbokar, och så berättade han för mig att han hade dubbelbokad måndag när han ska hämta mig men att han hade löst det, och självklart brister jag ut i "vad var det jag sa!" och diverse andra saker för att gnida in det ordentligt. Och så mitt när jag försökte ändra mitt flyg att åka hem tidigare så ser jag att jag inte alls kommer hem på måndag, jag åker på måndag men jag landar alltså på måndag. Så Alexander hade råkat ta ett arbetspass på måndagen, men insett att han ska hämta mig och bytt det till tisdag, men jag kommer alltså inte hem måndag utan tisdag. Det här kommer jag att får höra för evigt. Men klippa som han är så bytte han tillbaka tisdag till måndag så att han kan hämta mig ändå trots att jag är en riktig slarvmaja.

Dagarna här i NY är snarlika. Upp vid 7-7.30, frukost på hostelet (lagar egen, ingår ingen i det här svindyra priset vi betalar), svida om och ut på upptäcktsfärd. Som ni ser på bilderna så har jag klänning och mina löparskor och det är för att jag promenerar i snitt drygt tio timmar om dagen med stopp för lunch. Har aldrig gillat att bära klänning och sneakers, men jag gillar än mindre ömma fötter.Har åkt Staten Island Ferry, varit vid Empire State Building, promenerat genom Central Park, 9/11 memorial och överallt. Jag har promenerat gata upp och gata ned.

Igår besökte jag och Zoe Staten Island Ferry och sedan så promenerade vi High Line till Hudson Yards Staircase men det blåste så mycket och kallt att istället för att gå upp för trapporna så gick vi och åt lunch. Och så åt jag glass på Van Leeuwen, och my oh my, vilken god veganglass!High Line är en nedlagd upphöjd järnväg som var i bruk från 1934 till 1980 och sedan 2009 är större delen av järnvägen ombyggd till en lång och smal allmän park som är hur mysig som helst att strosa igenom. Hade helt klart varit mysigare om det inte blåste storm. Igår var det riktigt härlig vårdag. Solen sken, det var varmt när det inte blåste men när det blåste var det iskallt.


Idag är Zoe på museum, och eftersom det inte riktigt är någonting som jag värdesätter att betala för, så ska jag lämna tillbaka en klänning, köpa ett handbagage och äta lunch i solen innan jag möter upp Zoe igen. Tänkte kanske dyka förbi 230 Fifth Rooftop Bar för lunch. Har hört att det ska vara ett trevligt ställe.
For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

Gillar

Kommentarer

erikssontowa
erikssontowa,
härliga bilder <333
nouw.com/erikssontowa
Ankarstrand
Ankarstrand,