Tandläkarskräck, trasiga tänder och nyklippt


Halva veckan har redan gått, hur hände det här? Har förstått att ni som arbetar inte jobba full vecka, måste kännas skönt?

Jag har riktig tandläkarskräck (och vanlig läkarskräck också för den delen) och gjorde en operation för några år sedan där tandläkaren var en riktigt oskön typ vilket spädde på min rädsla så jag slutade helt enkelt att gå. Utan en minsta tanke på att den enda det drabbar är mig. Men hur oskönt är det inte att det är så fruktansvärt dyrt också? Borde väl ingå i all skatt vi betalar, precis som sjukvården gör? Men till saken, jag har haft ont i munnen i säkert en, kanske två, veckor. Liksom i käkarna. Och i någon tand eller två. Har haft sån sjuk ångest över att boka tid, att behöva gå dit med svansen mellan benen och med ångesten och rädslan som spinner på högvarv, så jag har ju gjort det jag är bäst på, att skjuta på att boka ett besök. Men imorse så tänkte jag att det kanske är bättre att jag bokar så kanske jag hinner rädda det som räddas kan och kanske inte behöver dra ut någonting. Ännu en rädsla, att gå omkring med hål i munnen. Hade förberett ett helt tal om hur dom måste söva mig om dom ska göra några ingrepp, att jag inte bara är rädd för tandläkaren, jag är rädd för sprutor också. Men så träffade jag en f a n t a s t i s k läkare. Jag berättade som det var och han var snabb men försiktig, och vet ni vad? Inga konstigheter i min mun inte. En inflammerade tandfick som tandkräm skulle råda bot på.Firade med att ta en fika med en kär vän på Åsgatan 2. Vi satt mot väggen och njöt av solen. Vissa relationer är bara så enkla. Min fina, fina, fina vän. Och sen följde jag med hem för att hälsa på mina favoriter. Har varit så nojig över att dom skulle ha glömt bort mig. Fem år gamla och vi har inte setts på ett år, men icke sa Nicke. Dom överöste mig med kramar, fina ord och kärlek. Och på kvällen ringde ena och sa god natt. Tänk att hon tänker på mig innan hon ska sova? Alltså, wow.Firade inte bara besökte med en fika, klippte även av håret. Det var så slitet efter resan. All sol, allt saltvatten, alla dåliga hårprodukter, och wow, vilken känsla hörrni! Jag trivs verkligen i den här längden på håret. Känns mer vuxet på något sätt.


Nu ska jag fortsätta att mysa omkring framför HBO innan läggdags. Imorgon ska jag skaffa gymkort!For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

Gillar