Tänk vad mycket som kan hända på två år!

Det här klippet (klick!) med trailen för Farmen 2014 dök precis upp på min Facebook i ögonblicken för den här dagen genom åren.

För två år sedan publicerades trailen för Farmen 2014. För två år sedan så blev jag en officiell person. För två år sedan så blev jag hånad på sociala medier för min vikt. För två år sedan kunde hela Sverige ta del av mitt psykiska förfall och mitt ohälsosamma leverne. För två år sedan så var jag en person som jag idag inte känner igen.

Jag tittar på tjejen ovan, och på tjej i klippen, med en sorg i hjärtat. Det gör ont i både hjärta och själ att se mig själv i det tillståndet. Det är varken en vacker eller trevlig syn. Jag känner avsmak för mig själv, men jag inser också hur långt jag har kommit, hur hårt jag har kämpat och hur jag aldrig vill hamna där igen.

Två år har gått. Två år där jag har haft tid att arbeta med mig själv. Med så väl kropp som sinne. Jag har aldrig varit mer trygg i mig själv eller haft en sådan kärlek till mig själv som jag har idag. 2012-2013 är två år som jag inte vill minnas men som jag heller inte vill glömma. Utan den tiden, och utan Farmen, så hade jag aldrig varit här idag; den jag är idag. Jag har lärt mig att älska igen. Inte bara mig själv men även andra. Jag har lärt mig att våga släppa in människor i mitt liv igen. Jag har lärt mig mitt eget värde och tänker inte kompromissa med det. Jag har lärt mig att leva med mitt känslomässiga kaos utan att behöva döva det med alkohol och jag har även lärt mig att älska den biten med mig själv. Och jag har lärt mig att jag måste älska mig själv för att andra ska kunna älska mig. Jag har även lärt mig att leva utan alkohol för att kunna vara den bästa versionen av mig själv.

Tänk att två år redan har gått. Tänk vad tiden går fort. Tänk vad mycket som kan hända på två år.

Hej då, 2015! Vi har haft en sjuhelsikes resa tillsammans. Jag är så himla stolt över mig själv. 2015, var ett skakigt men fantastiskt år. Ut med det gamla, in med det nya. Framför allt så har jag levt, skrattat och älskat. Jag har varit mer fylld med kärlek än någonsin. Är fortfarande nykter och tänker förbli så - det gör mig ingenting annat än gott.
Hej 2016, jag ser fram emot att få uppleva dig. Jag är spänd och förväntansfull. Jag tror på dig, 2016. Jag tror att det kommer att bli ett fantastiskt år men många upplevelser, ännu mera kärlek och mycket träning. Jag lovar mig själv att bli bättre på att ta hand om mig själv. Jag ser fram emot att utvecklas. Jag ser fram emot livet.

Och du, glöm inte bort att älska dig själv!For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

Gillar

Kommentarer