Tårar, förlorad väska och L.A

Innehåller affiliate-länkar

God morgon alla fina!

Idag är en bättre dag än igår, och ni som följer mig på Instagram kanske såg vad som hände? Ni andra, ni glömmer väl inte att följa mig på Instagram, @sandra.ankarstrand?

Igår yrade jag omkring som en höna. Behövde tvätta, men överallt på den här sidan av floden så tar det tre(!) dagar. Någonting på grund av vattenbrist, men kan ändå inte förstå att det tar tre dagar? Tvättar dom 10 minuter om dagen?
Receptionen i mitt komplex försökte hjälpa mig att hitta ett annat tvätteri, men eftersom jag behövde köpa lite saker så tänkte jag att jag skulle testa gallerian. Receptionen försökte ringa dit för att se om dom kunde ta emot mig men dom svarade inte. Så klart tog det 3 dagar där också, till och med 3-4 dagar.

Gick och fixade naglarna och på fotspa, och handlade det som jag behövde (och lite till). Sedan hände det som skakade om mig igår.Åker aldrig taxi. Alltid Grab. Lite dyrare men säkrare. Har dock aldrig förstått varför taxi inte skulle vara säkert. Men så kände jag mig stressad, behövde fixa tvätten, ville inte vänta, så tänkte att en taxi inte kan skada? Den stod ju redan där.

Hoppar in. Säger var jag ska. Han säger att han vet var det är och börjat rulla sakta, men kör liksom inte iväg. Han kräver extra pengar. Mer än vad som ska betalas. Säger nej, att jag kan ta en Grab istället, och ber att han släpper ut mig. Han vägrar och fortsätter att köra. Vilket får mig att bli chockad och hoppar ut i farten. Tror att jag har med mig allt. Eftersom min handväska gick sönder häromdagen så bar jag min favoritkuvertväska från DAY Birger Et Mikkelsen (som dessutom verkar ha utgått till min förfäran! Kan alltså inte beställa en ny) och har den alltid runt handleden för att inte kunna tappa den, men tog av den när jag satte mig i bilen, så i farten när jag skulle ut så höll jag i båda kassarna och trodde då att jag också höll i väskan. Men den blev alltså kvar i bilen.
Chockad går jag tillbaka dom få metrarna han hann köra för att boka en Grab istället. Inser att väskan är borta? Bankkort, körkort, pengar (både peso och dollar) och nyckeln till lägenheten.

Med insikten om att väskan var borta så frågade jag en vakt vad jag skulle göra. Han bara stirrade blankt på mig. En kvinna hörde min förtvivlan och frågade mig vad som hade hänt. Förklarade. Hade jag tagit registreringsnummer? Nej, så klart inte. Visste jag vilken firma det va? Nej, så klart inte. Hade ju bara hoppat in. Dumma, dumma jag. Kvinnan tog mig till alla vakter, pratade med all personal, tog mig till deras kontor för att se om det fanns övervakningskameror. Så klart inte. Hon försökte allt. Och samtidigt försökte hon lugna mig. Alla engagerade sig men till ingen nytta. Utan pengar och utan uttagskort så kunde jag heller inte göra så mycket, men denna fantastiska kvinna vinkade in en taxi och satte oss både i den och körde hem mig. Trots att jag inte kunde betala henne. Hon spenderade säkert 2-3 timmar av sin kväll med att försöka hjälpa mig. Och hörde av sig på kvällen för att se att jag var okej.

Väl i taxin så var jag tvungen att höra av mig till lägenhetsinnehavaren. Skämdes så mycket för att ha förlorat nyckeln. Och när Mr. Albert kom så var han så orolig för mig, och upprörd på taxichauffören. Bad så mycket om ursäkt men allt han sa var att jag absolut inte ska tänka på nyckeln, det är bara en nyckel. Så länge som jag är oskadd så betyder inte nyckeln någonting.

Känner mig så dum. Så, så dum för att jag tog en taxi.
Men det är bara materiella saker, och jag är oskadd, och jag har fortfarande både pass och betalkort.


Nåväl, jag mår bra och IDAG ÅKER JAG TILL L.A. Så ingen idé att hänga läpp. Skulle ha hyrt bil i L.A men nu får vi se hur det blir med det saken eftersom jag inte har körkort. Har pass, internationellt körkort och (troligtvis) en bild på mitt körkort så hoppas att jag kan hyra bil ändå. Annars är det ju alltid ett äventyr att åka buss.


Nu måste jag vika tvätt och packa, för om några få timmar är det dags att bege mig mot flygplatsen.For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

Gillar