Tre år idag
Kan inte förstår att det har gått tre år redan. Ibland så känns det som om att det har gått mycket längre tid och ibland så förstår jag inte hur jag har hunnit så mycket på så kort tid.

Idag är tre år sen sedan vi träffades i Dalarna för att fira att Maria vann Farmen. Tycker än idag att Cornelia förtjänade att vinna.
Idag är tre år sen finalfesten som slutade med att jag kastade mitt kaffe på någon på hotellfrukosten. Idag är det tre år sedan en era tog slut och en ny började. Förr var jag en arg, ångestfylld tickande bomb, och på Farmen hade jag precis klivit ur ett två år långt destruktivt förhållande. Jag var bruten i bitar. Varenda nerv inom mig hade smulats samman under alla år. All sorg, all ilska och all ångest som jag hade samlat på mig sen tonåren hade förstörd mig utan att jag visste om det.
Och så kom Farmen. På gården tog tankarna över, och ångesten blev så stor att jag fick kasta in handduken. Sen började drickandet eskalera. Och sen tog drickandet över. Och känslorna svallade och gjorde mig till en hemsk människa.
Många långa terapisamtal följde. Jag började jobba med att lära mig känna känslor. I takt med att jag lärde mig att känslor inte är någonting att skämmas för så förändrades även min personlighet. Det tog lång tid att förändras, att bryta ett mönster och forma den kvinnan som jag vill vara.

Idag, tre år senare, så är jag mycket mer ödmjuk och kärleksfull men framför att så är jag trevlig. Och nykter.Jag har inte bara funnit en kärlek till livet utan även till mig själv.

Livet är en sån häftig resa och jag är så tacksam att jag får ta del av den.For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

Gillar

Kommentarer