Vad har jag gett mig in på?

Pratade precis med mormisen som utbrast "kära barn, vad har du gett dig in på!".

Idag har jag nämligen spenderat hela dagen med att testa ryggsäck samt kollat på kamera och surfplatta. Det är ju inte lite en ska tänka på alltså. Trodde definitivt att detta skulle vara lättare.. Och att testa ryggsäckar i denna värme? Dålig idé.

Så ryggsäck då; trodde att det bara var att köpa en fin (som vanligt när det kommer till mig), men tydligen ska man tänka på axelremmar, andra remmar, stöd för ryggen, andas ryggsäcken i ryggen?, hur många fack som finns, hur man öppnar väskan.. Och för att inte glömma, vilken storlek som jag behöver för att kunna packa ned hela mitt liv.
Som tur var så fick jag otrolig hjälp både på XXL Sport i Heron City och på Intersport i gallerian i Kungens Kurva. Landade i att välja ut en ur varje butik som jag gillade och nu gäller det att välja en av dom två. Innan jag pratade med dessa två säljare så tänkte jag att priset antagligen inte spelade så stor roll på funktionaliteten på väskan men är så glad att jag träffade båda dessa säljare. Träffade nämligen en säljare i en annan Intersportbutik tidigare och han var trevlig, men inte speciellt informativ. Hade jag lyssnat på honom så hade jag antagligen ångrat mig. Jag vill lägga så lite som möjligt på en väska men så mycket som behövs för att det ändå inte ska vara för ansträngande för kroppen. Nåväl, tror att jag har bestämt mig men behöver nog sova på saken. När jag väl har bestämt väska så är det även tillbehör till väskan som behöver köpas. Som om väskan i sig inte var nog alltså.

Var helt inställd på att köpa en surfplatta med tangentbord men efter att ha pratat med en säljare på Media Markt så lutar det åt en MacBook 12". Konstigt nog eftersom jag aldrig har varit ett större fan av Apple. Jag tycker att det är saftiga pengar att lägga ut, men å andra sidan så känner jag att det känns meningslöst att köpa en surfplatta för att sedan kanske behöva komplettera med en dator framöver. Speciellt när en iPad med tangentbord kommer upp i snarlik summa som en MacBook.

Och kamera då? Det här är kanske den största djungeln av dom alla för mig. Vill ha en enkel kamera som tar bra bilder.
Var rätt inställd på att köpa en GoPro men efter att ha pratat kamera med en annan säljare så har jag nog landat i att köpa två kameror. En för bilder och en GoPro för stranden, båtturer och för att filma. Att istället för att köpa en dyr kamera där jag inte kommer att nyttja alla funktioner istället satsa på två kameror som fyller olika funktioner men som ändock hamnar i samma prisklass som en fantastisk kamera. För mig låter det som en bättre lösning.

Känner mig alldeles matt av all information idag. Tur att det är tre månader kvar. Inte trodde jag att det skulle vara så här svårt att resa..For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

Gillar

Kommentarer

Ankarstrand
Ankarstrand,
Tack så mycket för dina fina ord!
nouw.com/ankarstrand
Lena
,
Jag beundrar dig för att du är så modig, och tuff att kunna ta detta beslut och jag vill och ska följa din resa. Kram Lena