Vad packar jag? Förväntningar? Smink- och hudvård på resan, hur tänker jag?

Innehåller affiliate-länkar

Inte många dagar kvar nu. Snart är det dags att packa. IH! Läskigt men spännande.
Jag kommer att ha två väskor, en 55+10 L och ett handbagage.

Fick några frågor om förberedelserna som jag tänkte att jag skulle besvara.Vad packar du ned?

Okej, den här är svår. Kanske borde jag återkomma med en packlista när jag faktiskt har packat. Kanske kan göra både och? Skriva vad jag tänker packa och sedan skriva om vad jag faktiskt tog med?
Jag har ju provpackat en gång, men det var ju rätt halvhjärtat i ärlighetens namn. Så vad tänker jag ta med då?

Klänningar! Tar med favoriterna och någon slit och släng. En till två i handbagaget och resten i en pack-kub i stora väskan.
3 par skor. Ett par sandaler, ett par gympadojor (dom här) och ett par klackar. Och jag vet att många nu tänker att klackar är onödigt, men jag älskar ju klackskor. Jag förmodar att jag kommer att vilja bära det någon gång. Och eftersom jag antagligen äger mest klackar i hela Södertälje så tänker jag att jag hellre tar med ett par som jag redan äger än att köpa ännu ett par när jag väl vill bära ett par. Och sedan så kommer jag resa i ett par skor utöver det.
Träningskläder. Ett till två par träningsbyxor (lutar åt ett par), några träningstoppar, en tunn långärmad tröja och en tjockare långärmad tröja och sporttopp. Dels för att kunna träna i och dels om det är kyligt eller om jag får för mig att bestiga ett berg.
1 par byxor. Ni som känner mig ni vet. Jag vill inte ens ta med ett par byxor, men människor med mer sunt förnuft än jag (som Alexanders mamma) tycker att det är en bra idé om det blir kallt på kvällen. Även när det är varmt så kan man tydligen bli frusen. Och om jag ska ha byxor så behöver jag ha tröja, så tar med två till tre tunna blusar.
Underkläder och bikini.
En tunn lång kofta och två tunnare jackor.
Tänker att det kan vara skönt att slänga på axlarna när man äter middag på kvällen. Och hey! Jag börjar i Asien, men vem vet var jag ska ta vägen? Kanske kommer att behöva dom någonstans i världen om det är för varmt i Asien?
Pyjamas. Jag är en sucker för fina sovplagg men mina är lite för sexiga för hostel, så jag har köpt en fin leopardmönstrad pyjamas med short och linne i satin, och ett nattlinne. Pyjamas i stora väskan, nattlinne i lilla väskan. Älskar ju även att sova naken och det känns kanske inte så aktuellt på hostel?
Medicin för ett år. Jag har bett om recept för att år. MSM-pulver. Har tagit det i snart 2 år och det gör under för min allergi. Vågar inte sluta. KSM 66. Gör under för hela min kropp. Och jag vill tro att den hjälper mig hypotyreos på traven. Om inte annat så har mina tarmar inte varit så effektiva som dom är nu innan jag började med KSM 66. Tar dock bara med 2 månader (en burk), då jag förmodar och vill tro att ashwagandha går att köpa utomlands.
MIN KUDDE. No words needed.
1 nagellack och världens bästa överlack. Jag brukar göra mina naglar en gång i månaden, men jag vet inte om det kommer att fungera på resande fot, och i ärlighetens namn så kanske jag är för snål? Att göra naglarna en gång är fyra(!) nätter på hostel. Och med det här överlacket så håller naglarna så bra!
Förutom ovan så tar jag med mig hud- och hårvård, plåster och sårvård, kameror, laddare, solcellsladdare (många länder har inte el dygnet runt), bankdosa, två betalkort, konverterare för vägguttag, hörlurar (behöver dock nya), fodral till väskan att dra över vid incheckning, vattentäta packpåsar, hopprep och träningsband, och böcker. Antagligen mer saker som är självklara som jag glömmer bort ovan.


Tycker ni att jag har glömt något? Har ni något tips att dela med er av? HIT ME.Hur tänker du med smink och hudvård på resande fot?

Smink och hudvård har aldrig varit ett intresse. Jag känner förvisso att ju äldre jag blir så vill jag använda bra produkter. Jag har inget behov att sminka mig på daglig basis. Det beror helt på hur jag känner när jag vaknar. Ofta vinner snoozeknappen över sminket, men jag skulle nog säga att jag sminkar mig i alla fall 4 dagar i veckan. Men på resan? Nej. Jag kommer endast att ta med mascara i sminkväg. Kanske ett brunpuder som jag har hemma, men that's it. Sminket smälter i väskan. Svetten kommer rinna, och tycker sällan att sminket håller sig fresh i värmen. Jag blir dessutom brun väldigt lätt så nyanserna på sminket behöver bytas ofta i början. Och med en solbränna, vem behöver smink?

Kommer ta med duschkräm, tandkräm, ansiktsrengöring, dagkräm, schampo och balsam från Maria Nilla i serien Heal (om jag kommer ihåg att köpa full size - har travel size hemma för att testa, och oh my! vilket schampo och balsam!), rakhyvlar, deodorant och min parfym. Det går självklart att köpa allting på resande fot, utom Maria Nilla, men jag har alltid hemma och tycker att det är bättre att ta med än att slänga. Solskyddsfaktor har jag i travel size så det köper jag på resande fot.Förväntningar?

Den här frågan tyckte jag var bra. Och.. svår. Min största förväntning är att må bra. Det kanske låter märkligt, mår jag inte bra idag? Jag mår bra idag, men inte tillräckligt. Det är någonting som fattas mig inombords. En känsla som endast infinner sig när jag är på resande fot.
Mitt primära mål med den här resan är att ta reda på var jag vill bo i framtiden. Jag ser ingen framtid i Sverige.

Jag tror att det kommer vara såväl roligt som skrämmande, och jag tror att jag kommer att skratta mycket och jag tror att jag kommer gråta mycket. Jag tror att jag kommer att ha fantastiska möten med andra människor men jag tror även att jag stundom kommer att känna mig ensam.

Jag har faktiskt inga speciella förväntningar. Mer än att få se vackra platser och många vita stränder.
I början vill jag bara ligga med en bok på stranden. Jag vill inte ens uppleva. Jag vill bara ge själen ro. Men när jag har fått njuta av att ge själen energi så vill jag upptäcka platser. Se saker. Känna saker. Men jag vill göra det när jag känner för det. Det enda som jag har planerat är tre nätter på Pacijan Island. Vilket jag tror att jag kommer att förlänga på plats. Anländer sent första kvällen vilket bara ger mig en dag innan det är dags att resa vidare, men jag tänker att jag tar det på plats. Jag kanske vill förflytta mig efter tre nätter? Eller jag kanske vill stanna fem till? Det finns ju trots allt fyra öar där jag ska vara. Kanske vill jag vara kvar men byta boende?

Nu kom jag av mig. Förväntningar? Jag har inga specifika förväntningar än. Jag vill göra det här med ett öppet sinne så väl som ett öppet hjärta. Jag vill se varenda plats och varenda möte för vad det är.


Är det någonting annat som ni undrar över? Fråga!For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

  • Resor

Gillar

Kommentarer