Välkommen helg!

Så mysig kväll igår. Vi dinerade på Skåpmat i Järna. Litet, intimt och opretentiöst men wow! Vilken mat! Ur menyn får man välja smårätter. Det finns inga huvudrätter. Började med knäckemacka med älghjärta och potatis och därefter åt jag gnocci på palt-vis med rökt vildsvinssida. Det här var ingenting man skämtar bort alltså. Rätterna kom in en och en, och när varje rätt kom in berättade servitörerna historien bakom rätten, varifrån alla ingredienser kom ifrån och till och med vilket kön djuret hade som man åt. Allting är gjort från scratch. Till och med smöret är handgjort, och vetet kommer från ett par som är närmare 90 år. Är inte det fantastiskt så säg? Vill du ha en upplevelse utöver det vanliga - boka bord på Skåpmat. Du måste boka bord för det finns bara fyra bord och risken är att du får dela bord med ett annat sällskap men det förhöjer bara stämningen i den här charmiga lokalen. 


En middag med den här fantastiska kvinnan var precis vad jag behövde för att avsluta en annars rätt så nedstämd vecka. Och ikväll vankas det 30års galej.



For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

Gillar

Kommentarer