Vilket dygn! Incheckad på fel plan, väska åt fel håll och långa flygtider

Vilket dygn hörrni!

Igår vid 18.15 så lyfte jag från Sverige (nu är klockan 21.20 här) för att först mellanlanda i London för att sedan anlägga till Manila. Här är jag ett par timmar på ett hotell innan jag ska ta nästa flyg vidare till Cebu och Pacijan Island. Men med min tur så har det inte direkt varit smärtfritt. Totalt sett så tar resan ungefär 40 timmar från Sverige till Pacijan Island om man bortser från tidsskillnaden.

Innan avfärd så både åt jag middag och fikade på Arlanda med mina kusiner. Och så fick jag ett jättefint armband i avskedspresent av min kusin. Så himla fint. Internet är dock väldigt långsamt här så kan dessvärre inte visa en bild.Väl på flyget så kände jag mig lugn, men så snart lamporna slocknade så började jag att gråta okontrollerat. Var en salig blandning av lättnad, lycka och ändock lite sorg över att lämna alla där hemma. Tur att det var mörkt på planet och inte så mycket människor. Resan gick smärtfritt.

Väl i London däremot så fick jag inget nytt boarding card och blev ifrågasatt varför jag inte hade bokat en resa hem till Sverige från Bali, men det är inget krav på att ha alla biljetter bokade så länge som jag har en biljett ut ut landet vilket Bali är. Men efter några samtal så accepterade dom det MEN då blev min väska ett problem istället. Dom checkade in både mig och väskan till Caticlan trots att jag upprepade gånger meddelade att jag inte skulle åka dit utan att jag hade bokat en ny biljett till Cebu. Kvinnan meddelade då att dom inte kunde stoppa min väska från att åka till Caticlan trots att det var en mellanlandning i Manila i 17(!) timmar så skulle dom hålla min väska. Alternativet var att betala 150 dollar(!) för att få den eller att chansa och se om det gick bättre i Manila. Hon meddelade att dom KANSKE, med betoning på kanske, kunde hjälpa mig där, men troligtvis inte. Hennes bästa alternativ var att jag skulle betala 150 dollar. Jag tyckte att det lät ytterst märkligt att dom skulle hålla min väska gisslan men också att hon checkat in mig på en flight som jag inte skulle åka med så tänkte att om jag hade is i magen så kunde mina 14 timmar i Manila (17 timmar om jag skulle åka till Boracay) vara till min fördel, för inte kan dom väl skicka en väska i förväg?

Väl på planet så hamnade jag bredvid en ung tjej från flyget till London så jag frågade henne hur hon hade gjort och hon skulle minsann hämta väskan på sin 10 timmars mellanlandning. Och sedan pratade vi om allt och ingenting under hela resan förutom när vi sov. Och så gjorde vi sällskap genom alla passager, kontroller och hämtade bagaget tillsammans. För när vi kom till service desk så var det absolut inga problem att få hämta väskan. GRATIS dessutom. Och så tog hon bort incheckningen på flighten som jag inte ska åka med också. Däremot så hade dom gått igenom min väska och haft sönder flaskor som låg i en plastpåse men som ändock lyckades läcka ut så mycket är alldeles oljigt nu. Går oljefläckar ens att ta bort?


När jag hade dansat lyckodans vid bagagebandet så erbjöd henne att följa med till mitt hotell istället för att behöva sitta ensam på flygplatsen, men flygplatsen rekommenderar att man är på plats 4 timmar innan sin flight så då orkade hon inte åka fram och tillbaka, men så roligt med sällskap. Lite ledsen att jag glömde ta hennes namn så att jag kunde snoka upp henne igen.Nåväl, nu är både jag och väskan på hotellet. Har packat om efter läckaget, försökt rengöra, och nu ska jag kolla när min flight går imorgon, ställa klockan och sedan sova ett par timmar innan det ör dags att hoppa på nästa flyg.


Hoppas på bättre internet på nästa ställe så att jag kanske kan börja visa er bilder.For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

Gillar