Yountville, Michelin-restaurang och framtida giftemål


Jag vet ju att jag har lovat er att berätta mer om min USA-resa men saker har ju liksom kommit i vägen. Men ett ställe som jag föll lite extra för var Yountville i Napa Valley.

Jag körde dit över dagen men önskar att jag hade stannat där längre. Vädret var alldeles perfekt. Varmt och soligt men inte svettigt.

Yountville är precis som jag såg framför mig att en liten småstad i USA såg ut. Lantligt men mysigt. Och framför allt vänligt. Alla var så vänliga och varmhjärtliga. Jag började med att strosa igenom gatan för att titta på alla mysiga byggnader.Efter ett tag så gick jag till Bouchon Bistro och åt lunch. Så här står det på deras hemsida; "The restaurant has been awarded a one-star rating from the France-based Michelin Guide San Francisco, Bay Area & Wine Country, a three-and-a-half star rating from the Santa Rosa Press Democrat, as well as a three star rating from the San Francisco Chronicle."

Restaurangen var mysigt inredd, och fullbokad, men den artiga mannen som måste vara betydligt över pensionsåldern, makade in mig i baren där en om möjligt ännu trevligare bartender tog hand om mig.
Menyn var helt fantastisk men efter nästan fem månader i Asien så var allt jag ville ha en god sallad. Skämdes nästan när jag beställde en sallad och förklarade skamset att jag veeeeerkligen ville ha en sallad. Servitören skrattade bara och sa att jag fick beställa precis vad jag ville.Beställde Salade Maraîchère au Chèvre Chaud (sallad med varm getost, kryddor och rödvinsvinaigrette) och Oeufs Mimosa (deviled eggs, vet inte vad den svenska översättningen är för deviled?), och gott var det! Ser kanske inte mycket ut för världen, men så gott! Och kanske inte det första man tänker att man ska beställa på en Michelin-restaurang, men ändock glad att jag beställde vad jag önskade. Restaurangen är helt klart värd ett besök.

Kom även en dam som placerades bredvid mig. Vi pratade om livet, och vilket liv hon hade levt! Hon skaffade sin första bil när hon var 66 år gammal, levt ensam hela livet för män gav henne huvudvärk och hon brukade rymma från sitt äldreboende för att kunna dricka vin. Hon hade även bytt lägenhet till en med altan så att hon kunde smita ut bakvägen genom skogen då äldreboende låstes klockan nio.Precis utanför restaurangen så ligger deras bageri som ska vara känt för sina bakverk. Damen från lunchen sa att jag behövde ge dom ett besök men väl efter lunchen ringlade sig kön längst med hela byggnaden här. Om jag ändå hade vetat det när jag tog den här bilden och ingen var där, så åker ni till Yountville så kräver även bageriet ett besök.Sedan promenerade jag bort till RH som damen från lunchen tipsade om.För mer, bättre och mer rättvisa bilder så rekommenderar jag att ni kikar in på RH's hemsida. Jag älskar kristallkronor. Jag älskar allt som glittrar och jag älskar guld. Alla detaljer badrummet var i guld. Hela stället glittrade av kristallkronor. Så väl inne som ute. Det var så svårt att fånga på bild, men det enda jag kunde tänka när jag var här var att här måste jag gifta mig.


Det var ett kort besök i Yountville, men åh, så jag älskade den här lilla pittoreska staden. Om jag någonsin åker tillbaka till Kalifornien så ska jag definitivt övernatta här. Och älskar man vin, så finns det så mycket vinställen här. Det är ju trots allt i mitten av ett vindistrikt.For my English readers, use the translation function in the menu on the left side

Gillar